Vid det här laget har jag fått mycket inspiration från Internet. Bland annat är det många som renoverar gamla dockskåp och en del som försöker bevara gamla dockskåp. Nu ville jag ta fram mitt eget gamla dockskåp och se hur illa det verkligen är. Efter lite jobb med att plocka fram det från den stora garderoben där mycket annat fanns framför fick jag äntligen fram det.

Det är en hel del som behöver lagas men jag vill nog ändå bevara det så intakt som möjligt. Trappan måste definitivt fixas till, nya fönsterkarmar till ett fönster och räcket på övervåningen. Tapeterna har en hel del skador men jag vill ha kvar de gamla tapeterna så det får bli att dölja med en hel del tavlor.

Heltäckningsmattan i sovrummet på övervåningen ser inte så fin ut men jag vill inte riva ut den. Har sett att andra gärna river ut de gamla heltäckningsmattorna men jag vill ha de kvar. Möjligtvis kanske jag lägger ett golv försiktigt över heltäckningsmattan i sovrummet.

Jag var också tvungen att kontrollera om elen fungerar i det, det har ju aldrig använts med el tidigare. Sagt och gjort plockade jag fram den nya transformatorn jag nu har men det blev lite problem. Den passade inte direkt i skåpet. Men efter ett tips från Lundby.com kunde jag använda en fördelningsdosa där kontakten var lätt att knipsa av så att det blev två delar av den del man sticker in i dockskåpet. Skillnaden mellan de lite äldre skåpen och de nya är att kontakterna var bredare isär mellan de två stickpropparna än vad de är idag. (Lite svårt att förklara för den som inte har sett det, kommer kanske bild på det senare)

ELEN FUNGERAR ÄVEN I DET GAMLA SKÅPET. LYCKAN ÄR TOTAL. smiley